Tempurafriterad strömming

Fritera strömmingen vid bordet och servera efter hand.

1. Pepparrotsyoghurt: Finriv pepparroten och blanda den med yoghurt och salt. Ställ kallt till servering.
2. Blanda tempuramixen enligt anvisning på paketen. Eller blanda din egen, 3. Salta strömmingen. Hetta upp oljan till 175°. Doppa strömmingsfiléerna i smeten och låt dem rinna av något.
4. Fritera några filéer åt gången ca 3 min eller tills de blir vackert gyllenbruna. Ta upp filéerna med hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.
5. Låt oljan svalna något. Doppa sedan persiljan mycket hastigt i oljan. Ta upp och lägg på hushållspapper.
6. Servera strömmingen tillsammans med persilja, nykokt potatis, pepparrotsyoghurt och citron i klyftor.

*Tempuramix: vispa samman en slät smet av ingredienserna

 

Recept från