Tempererad lax med fänkål

Tempererad lax i 
sällskap av krispig fänkål och len 
avokado.

15 min + 30 min i ugn

Tempererad lax med fänkål

 

1. Sätt ugnen på 100°. Lägg laxen i en liten smord ugnssäker form. Krydda den runt om med 2 krm salt och 1 krm peppar. Ställ in i ugnen till innertemperatur 40°, ca 30 min.
2. Hyvla fänkålen lövtunt på mandolin eller med osthyvel. Lägg i iskallt vatten en stund.
3. Grovhacka kaprisen. Gör en dressing av 
citronjuice, -skal, olivolja och kapris. Smaksätt med 2 krm svartpeppar.
4. Skär avokadon i bitar. Lägg dem med fänkål och isbergssallad i en bunke. Vänd runt med vinägretten och smaka ev av med 1 tsk flingsalt.
5. Lägg upp i portionsskålar och bryt laxen i bitar över.

Recept från /LagaLätt