Tårta med mandelbotten och passionsfrukt

Tårta med mandelbotten och passionsfrukts-topping. Passar bra till påsk.
Genväg: Hoppa över gelén och dekorera tårtan med hjortron och passionsfrukt.

40 min + 30 min i ugnen

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Botten: Riv mandelmassan. Mosa den 
med kokos och ägg till en jämn smet.
3. Klipp ut en rund bit bakplåtspapper. 
Sätt den på en löstagbar botten till en form 
(ca 24 cm i diameter). Tryck fast formen. Smörj kanterna med smör.
4. Tryck ut mandelmassesmeten i bottnen 
på formen. Förgrädda mitt ugnen ca 15 min.
5. Fyllning: Vispa ihop färskost, socker och limesaft. Vispa in ägg och äggulan, ett i taget, till en jämn smet.
6. Ta ut den förgräddade tårtbottnen. Sänk värmen till 150°.
7. Fyll formen med fyllningen. Grädda mitt 
i ugnen ca 30 min. Låt svalna.
8. Gelé: Skrapa ur passionsfrukterna i en 
finmaskig sil över en skål. Passera så att all saft samlas i skålen. Tillsätt 1 msk av passions- fruktskärnorna i saften, släng resten.
9. Blanda passionssaft och apelsinjuice så 
att det blir 2  1/2 dl.
10. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 
ca 5 min.
11. Värm 1/3 av saftblandningen i en kastrull. 
Ta kastrullen från värmen, tillsätt gelatinet och rör tills det har smält.
12. Tillsätt resterande saft till kastrullen. 
Häll gelévätskan över den gräddade kakan. Ställ kallt minst 2 tim.
13. Toppa tårtan med hjortron och myntablad.

Recept från /LagaLätt