Tapas – blandad tallrik

Servera charkfavoriter som bresaola och serrano med en varm sallad på tomat och rödlök, lökrullad kittost, bönsalsa och äppeltsatsiki.

Tapas – blandad tallrik

 

1. Sätt ugnen på 100°. Lägg tomaterna på en plåt. Skala rödlöken och skär i klyftor. Klyv vitlöken med skalet kvar, lägg på plåten med rödlök och rosmarin. Häll över olivolja. Strö på socker och salt. Tillaga mitt i ugnen ca 1 1/2 timme. Låt svalna.
2. Smula löken. Skär osten i kuber och rulla dem i löken.
3. Häll bönorna i ett durkslag och skölj dem ordentligt. Låt vattnet rinna av. Kärna ur och finhacka chilin och blanda med olivolja, honung och citronsaft i en skål. Vänd i bönorna. Smaka av med basilika och flingsalt.
4. Skala och riv vitlöken på den fina delen av rivjärnet. Vänd på järnet och grovriv äpplena och krama ur vätskan. Blanda yoghurten med vitlök och äpplen. Smaka av med salt och peppar.

Recept från