Tantanmen chashu pork ramen

Köttet skivas upp och serveras i den varma nudelbuljongen.

45 min + 2 timmar koktid + 12 timmars marinering

Tantanmen chashu pork ramen

  1. Skär karrén på längden så att den blir platt och kan rullas ihop till en rulle. Bind med steksnöre runt om.
  2. Gör ramenbuljongen enligt grundreceptet, men uteslut rev-benen och ersätt med karrén. Lägg karrén i buljongen och koka under lock ca 2 timmar.
  3. Ansa salladslöken. Skala vitlök och ingefära. Koka ihop vatten, de båda sojasorterna, mirin, socker, vinäger, salladslök, vitlök och -ingefära i en kastrull till en marinad.
  4. Ta upp karrén ur buljongen och lägg den i marinaden. Låt svalna och marinera i kylen över natten, ca 12 timmar.
  5. Tillaga nudlarna enligt grundreceptet.
  6. Värm köttet i buljongen eller i ugn.
  7. Förväll pak soi i kokande vatten ca 2 min. Skölj bambuskotten. Ansa och strimla salladslöken.
  8. Koka nudlarna ca 3 min.
  9. Häll buljong i skålar och vispa i chilibönpasta och sesampasta.
  10. Lägg nudlarna i buljongen. Toppa med pak soi, bambuskott, strimlad lök, skivat kött och ägg. Strö över sesamfrön.

Japanska tillagningssätt:
Tantanmen är en buljong blandad med fermenterad chili- och bönpasta och ­sesampasta. Buljongen blir mustig och får en lite tjockare konsistens av sesam­pastan. Chashu pork är ett japanskt tillagningssätt av grissida eller karré där köttet får bräsera i soja, mirin, socker och kryddor under lång tid i ugnen eller på ­spisen.

Recept: Tove Nilsson

Här hittar du recept på Äggnudlar

Här hittar du recept på Ramenbuljong

Här hittar du recept på Sojapicklade ägg

 

 

Tips på fler ramen

1. Crispy tofu ramen

Vegetarisk ramen med friterad tofu! HÄR ÄR RECEPTET.

2. Kimchiramen med sojamarinerad fläskfärs

Om buljong och nudlar är klara går det snabbt att laga kimchi-ramen. HÄR ÄR RECEPTET.

3. Vongoleramen med rostad majs och citron

Nudelsoppa med musslor. HÄR ÄR RECEPTET.

Recept från