Tångsallad med skaldjur och wasabiaioli

I tångsalladen går det bra att använda olika typer av alger. Vi har valt laitue de mer, havssallad. Mizunasallad ingår också och det är en asiatisk kålväxt – finns inte den att tillgå går det bra att ta rucolasallad som har en något pepprig smak.

1. Sallad: Vänd tången i en het panna med lite olja ca 1 min och låt svalna. Dela tomaterna och ansa salladen. Skär citronen i skivor.
2. Ingefärsvinägrett: Blanda risvinäger, honung och rapsolja. Smaksätt med ingefära, vitlök, lök, salt och peppar.
3. Wasabiaioli: Vispa vinäger och äggulor. Droppa i oljan och vispa kraftigt under tiden. Smaksätt med wasabi och salt.
4. Blanda salladen och vänd den i ingefärsvinägretten. Blanda ner skaldjuren och servera med citron och wasabiaioli.

Recept från