Ett gott bröd rikt på fibrer och nyttiga mineraler. Här har vi använt torkad wakame som får ligga i vatten ca 5 min innan den blandas i degvätskan.

För 3 st

Ingredienser

50 g jäst
5 dl vatten ljummet
10 g tång torkad, wakame eller nori
2 msk rapsolja
2 msk sirap mörk
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön krossade
5 dl vetemjöl
4 dl rågmjöl
4 dl durumvetemjöl
2 tsk havssalt finkrossat

1. Lös upp jästen i vattnet. Blötlägg wakame 5 min i kallt vatten och krama ur dem och hacka ner i små bitar. Nori smulas ner i degvätskan direkt.
2. Tillsätt olja, sirap, solrosfrön och linfrön. Blanda i vetemjöl (spara lite till utbakningen), rågmjöl och durumvetemjöl. Arbeta degen några minuter och tillsätt havssalt. Låt degen jäsa 30 minuter.
3. Sätt ugnen på 200°. Baka ut 3 calzoneformade limpor.
Låt jäsa 30 minuter.
4. Pensla brödet med söndervispat ägg, strö över sesamfrö och skåra limporna. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min.

Fler recept med: Bakning, Matbröd, Övrigt