Recept på tandoorisallad. Söta, gula paprikor och zucchini smaksatta med tandoori blir en fräsch, färgrik och smakrik sallad.

För 8 personer

Ingredienser

4 paprikor gula
1 kg zucchini
24 salladslökar
500 g halloumiost 
1,5 dl tandooripasta
0,5 dl rapsolja
30 körsbärstomater
200 g salladsblad spröda

Dressing:

1,5 dl olivolja
2 lime, saften (ca 1/2 dl)
2 msk kummin hel
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar nymald
2 msk basilika hackad

Tandoorisallad – gör så här:

  1. Kärna ur och skär paprikan i långa bitar. Ansa och skär zucchinin i skivor och halvera dem sedan. Ansa och halvera salladslöken på längden. Skär osten i skivor.
  2. Blanda tandooripasta och olja i en skål. Pensla paprika, zucchini, salladslök och halloumi med oljan.
  3. Grilla grönsakerna 2-3 min på varje sida på kolgrill, grillpanna eller i het ugn.
  4. Blanda olivolja, limesaft, kummin, salt, peppar och basilika i en stor skål. Halvera tomaterna. Vänd ner de grillade grönsakerna, tomater och sallad i dressingen. Servera.