I annonssamarbete med EXPRESSEN

Mat-Tinas egna tandoorilammkotletter från boken "Tinas mat" (Damm förlag).

För 4 portioner

Ingredienser

1 kg lammkotletter
olivolja till stekning

Marinad:

2 vitlöksklyftor
5 dl yoghurt
3 msk honung
1 tsk chilipulver
2 tsk gurkmeja
0,5 msk garam masala
1 citron rivet skal

Curry- och ingefärsmorötter:

5 morötter
2 schalottenlökar
3 dl vatten
1 msk olivolja
1 msk smör
2 msk riven ingefära
1 msk curry
1 dl färsk mynta
salt och vitpeppar

Till servering:

bröd eller ris

Tandoorilammkotletter med curry- och ingefärsmorötter

 

1. Börja med marinaden. Skala och riv vitlöksklyftorna. Blanda med yoghurt, honung, chilipulver, gurkmeja, garam masala och citronskal. Lägg lammkotletterna i marinaden och låt dem marineras i minst 5 timmar (gärna över natten).

2. Ta upp lammkotletterna och torka av dem med hushållspapper. Pensla dem med lite olja och grilla dem i en het panna. Smaksätt med salt och peppar.

3. Skala och skär morötterna i ca 2 cm tjocka bitar. Skala och finhacka schalottenlöken. Koka upp vattnet med olivoljan, smöret, ingefäran och curryn. Smaksätt med salt och vitpeppar. Lägg i morötterna och låt dem koka under lock i 2 minuter. Häll av lite av spadet och blanda i myntan och schalottenlöken.