Tandoorikyckling

Kycklingen kan ligga i marinaden flera timmar eller över natten. Är det bråttom räcker det med ca 1 timme. Papadums görs lättast i mikro och puffar upp snabbt, på 30 sek.

1. Blanda yoghurt, tandooripasta och salt i en plastpåse. Lägg i kycklingbenen och blanda om väl. Knyt ihop påsen och lägg i en skål i kylen att marinera 1-8 timmar. Vänd påsen några gånger under tiden.
2. Skala och tärna gurkan. Lägg tärningarna i ett durkslag och blanda med salt. Låt stå ca 20 min så att vattnet dras ur gurkan. Pressa med handen för att få ut vattnet.
3. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Blanda med yoghurt och  tinade gröna ärter. Blanda ner  gurkan och smaka av med salt.
4. Värm några papadums i taget i mikron på full effekt ca 30 sek tills de puffar upp. Lägg dem på ett fat.
5. Sätt ugnen på 225°. Hetta upp en grillpanna (alternativt grilla på riktig grill). Ta upp kycklingbenen ur marinaden och grilla dem på nästan högsta värme ca 1 minut på varje sida så att de får färg runtom. Lägg över kycklingbenen i en ugnssäker form och stek dem färdigt i ugnen ca 25 min till innertemperatur 70°.
6. Servera kycklingbenen varma med kall sallad och krispiga papadums.

Ca 560 kcal per portion, 28 g fett, 49 g protein, 25 g kolhydrater
* Papadums är ett hårt indiskt bröd bakat på linsmjöl med mild chili-
kryddning.

Recept från