Tamarikyckling med sötpotatis och chèvre

Denna rätt passar lika bra till vardag som till fest.

DETTA INLÄGG SPONSRAS AV GI Viktkoll

1/Sätt ugnen på 150 grader. Gör en marinad av tamarisoja, olja, pressad vitlök, salt och peppar. Marinera kycklingfilén i marinaden, helst 4 timmar eller över natten.
2/Ugnsbaka kycklingfiléerna i 30 minuter i en långpanna med bakplåtspapper i botten, strö över fröblandningen över filéerna innan du sätter in plåten i ugnen.
3/Låt kycklingfiléerna svalna innan du skär dem i bitar. Lika gott varmt som kallt.
4/Sätt ugnen på 250 grader. Borsta sötpotatisen ren och skär i klyftor, lägg i långpanna med bakplåtspapper i botten.
5/Droppa över lite rapsolja och lägg chèvre i bitar på, strö över valnötter och timjan. I ena hörnet av plåten lägger du en kvist med tomater, ringla lite rapsolja över.
6/Lägg upp rucola, salvia och en kvist tomater på tallriken. Lägg upp kycklingfiléerna skurna i skivor, strö över salvia, lägg upp sötpotatisen med chèvre och nötterna. Strö över lite flingsalt.

Recept från