Välj fisk som är fast i köttet och låt gärna skinnet vara kvar. T ex lax och hälleflundra.
Räkorna grillas frysta för att bli saftiga och musslorna läggs på sist eftersom de brukar släppa lite vätska som droppar ner i glöden.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g fiskfilé med skinnet kvar, t ex hälleflundra, lax, havskatt, sej, regnbåge
12 blåmusslor stora, med skal
200 g lyxräkor frysta
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl rucoladressing

Tillbehör

1 rucola liten bunt

1. Doppa fisken i lite olja, krydda med salt och peppar. Borsta musslorna, släng trasiga musslor och de som inte stänger sig.
2. Lägg fisk och räkor i ett halster och grilla över glöden 6-8 minuter.
3. Lägg på musslorna på slutet och grilla tills de öppnar sig, ca 5 minuter.
4. Lägg upp fisk och skaldjur på tallrikar, häll över dressing.

Fler recept med: Fisk, Förrätter, Övrigt, Skaldjur