Linser är fullproppade med proteiner och mättar bra. Här spelar de huvudrollen i en enkel pastarätt.

För 4 person(er)

Ingredienser

280 g fullkornstagliatelle
2 morötter (200 g)
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
1 pkt tomater krossade
2 dl vatten
1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
2 dl röda linser
1 kruka oregano
200 g fetaost (Apetina 3 %)

1. Skala och grovriv morötterna. Skala och finhacka lök och vitlök.
2. Lägg morötter och lök i en gryta och häll på tomatkross och vatten. Tillsätt salt och peppar och låt koka upp. Rör i linserna och låt koka under lock ca 20 min.
3. Hacka hälften av oreganon och rör i såsen.
4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Tärna fetaosten. Servera pasta och sås och strö över fetaost och resten av oreganon.

Ca 500 kcal per portion, 3,5 g fett,
31 g protein, 80 g kolhydrater