Kärt barn får här smak- och färgrikt lyft av gröna aktörer och japansk soja. Passar där pasta passar. Tagliatelle kan bytas ut mot annan pastasort.

För 4 person(er)

Ingredienser

125 g sockerärter färska
0,5 färsk basilika i kruka
1 purjolök liten (ca 100 g)
1 morot (ca 125 g)
2 msk olivolja (1+1 msk)
260 g tagliatelle gul
2 krm gurkmeja
12 cocktailtomater
16 svarta oliver
0,5 tsk svartpeppar grovmald
0,5 dl japansk soja
100 g parmesanost skuren i bitar

1. Dela sockerärterna på tvären. Dela stora basilikablad. Ta bort det grövsta av blasten på purjolöken. Dela purjolöken på längden och skölj den noga. Skär purjolöken i långa smala band. Hyvla skalad morot i tunna band med potatisskalare.
2. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Använd en stor kastrull. Tillsätt 1 msk olivolja i kokvattnet. För gulare pastafärg kan man tillsätta 2 krm gurkmeja.
3. När ca 1 min av koktiden återstår tillsätts sockerärter samt morots- och purjolöksband. Låt koka 1 min.
4. Blanda den väl avrunna pastan med cocktailtomater och oliver. Vänd försiktigt ned basilikablad, ringla över 1 msk olivolja och mal över rikligt med svartpeppar. Häll över soja och toppa med parmesanost.