Tacopaj med pajdeg av mandelmjöl. Det här är världens godaste tacopaj och skalet smakar som ett vanligt pajskal. Servera tacopajen med gräddfil, guacamole och en grönsallad. Tacosås är också gott som tillbehör.

För 1 tacopaj

Ingredienser

Tacopaj pajdeg

3,5 dl mandelmjöl
0,5 dl sesamfrön skalade
1 msk fiberhusk eller dinkelmjöl
40 g smör
1 ägg
1 tsk salt

Tacopaj fyllning

500 g köttfärs
1 gul lök
1 påse fajita kryddmix
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
3 ägg
2 dl mjölk
2 krm salt
100 g ost riven

30 min

Tacopaj LCHF – gör så här:

  1. Blanda mandelmjöl och smör till en smulig massa i matberedaren. Tillsätt ägg och salt och kör hastigt samman till en deg.
  2. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Ställ formen kallt 20 min. Sätt ugnen på 200°.
  3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
  4. Stek lök och köttfärs i olja och blanda den med kryddmixen. Smaka av med salt och peppar. Fördela färsen i pajskalet.
  5. Vispa samman ägg, mjölk och salt. Häll det över färsen. Strö över riven ost. Grädda tacopajen mitt i ugnen ca 30 min.
  6. Garnera med paprika och bladpersilja.