Tacogratäng

Recept på tacogratäng. Bra rätt när man har ris över. Gratängen kan göras vegetarisk med quorn- eller sojafärs.

För 4 personer:

Ingredienser

400 g sojafärs eller kycklingfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 paprikor i olika färger
2 tsk spiskummin mald
2 tsk paprikapulver
0,5 dl chilisås
1 dl vatten
380 g bönsalsa original, t ex Go Green eller Stonewall Kitchen
5 dl ris kokt, gärna råris
50 g nachos
100 g ost riven
smör, salt

Tillbehör:

sallad

10 minuter + 20 minuter i ugn

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och tärna paprikan. Bryn färsen i 1/2 msk smör ca 5 min. Krydda med 1 tsk salt. Tillsätt lök, vitlök och paprika. Stek ytterligare ca 5 min. 
  2. Krydda färsen med spiskummin och paprika och häll på chilisås och vatten. Blanda med salsa. Lägg riset i en smord ugnssäker form och bred över färsröran.  
  3. Toppa med  krossade nachos och strö över riven ost. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Servera med sallad.