T-benstek

T-benstek, stora köttbitar med ben, kan beställas i manuella köttdiskar. Den här är ca 4 cm tjock och väger ca 1300 g. Ta ut köttet ur kylskåpet i god tid  så att det blir rumstempererat innan det steks. T-bensteken kan grillas på kol eller gasolgrill, men vi gör det i grillpanna på spisen (med fläkten på max för det osar kraftigt). Stek köttet färdigt i ugn med stektermometer för perfekt resultat.

Annonsen laddas.

1. Sätt ugnen på 200°. Gnid in köttet med olja på båda sidor. Salta och peppra.
2. Hetta upp en grillpanna på näst högsta värme. Stek köttet ca 5 min på varje sida. Vrid eventuellt köttet ett kvarts varv för ett snyggt rutmönster från grilljärnen.
3. Lägg över den brynta T-bensteken i en ugnssäker form. Stick in en stektermometer i den tjockaste delen. Stek tills köttets  innertemperatur är 53°, ca 15 min.
4. Skär loss köttet utmed benet och skiva köttet. Servera genast med varm potatis, spenat och bbq-sås.

Recept från Allt om Mat