Goda grönsaker i en lätt rosa lag ser läckert ut på en buffé. Grönsakerna har god smak av honung, dill och citron.

För 20 person(er)

Ingredienser

400 g grön sparris
200 g rädisor
500 g knippmorötter små
2 citroner skal och saft
1 dl honung
1 tsk salt
1 dl dill grovhackad

1. Skär bort 2–3 cm längst ner på sparrisen. Dela sparrisen i tre bitar, skär rädisorna på mitten. Ansa och skala morötterna och dela dem.
2. Förväll sparris 3 min och morötter 5–8 min i lättsaltat vatten. Kyl i kallt vatten.
3. Koka citronskal, citronsaft, honung och salt i en kastrull tills lagen är simmig ca 3–5 min. Hit kan förberedas dagen före. Häll lagen över grönsakerna. Blanda i dillen och rör om ordentligt. Låt stå svalt ca 1 timme fram till servering.