Buffelmozzarellan, med sin härligt gräddiga smak och goda syra, ger salladen extra smakskjuts.

För 6 portioner

Ingredienser

500 g småtomater, gärna blandade färger
1 citron
2 pkt buffelmozarella (á 125 g)
1/2 påse rucola
oliviolja
flingsalt + nymald svartpeppar

20 min

Syrlig tomatsallad med buffelmozzarella

 

1. Skölj och skiva tomaterna.
2. Skrubba citronen i ljummet vatten, riv skalet och pressa ut juicen i en skål. Viispa ihop skal, juice och 3 msk olja.
3. Skiva mozzarellan. Ansa rucolan. Varva ost, tomat och rucola på ett fat.
4. Ringla över citrondressingen och strö över 1/2 tsk flingsalt och 1 krm peppar.

Fler recept med: Buffémat, Grönsaker, Lunch, Övrigt, Sallader