Såväl butiker som trädgårdsland är fyllda med roliga nya salladsskott. Köp hem några lådor och mixa till en sallad.

För 4 person(er)

Ingredienser

Svensk pesto

1 knippe bladpersilja
75 g mandel
2 dl vällagrad ost riven
0,5 dl rapsolja

Sallad

4 dl okokt pasta minipenne
3 plommon eller persika, nektarin, aprikos
250 g kassler
2 gula lökar färsk
1 pkt mâchesallad
1 pkt röda mangoldskott
1 krm svartpeppar nymald

1. Pesto: Plocka loss persiljebladen och släng stjälkarna. Mixa den mandeln grovt i en mixer. Tillsätt persiljan och osten och fortsätt mixa tills allt är hackat och blandat. Häll ner oljan långsamt mot slutet.
2. Sallad: Koka pasta en minut kortare än vad som står på förpackningen. Låt den rinna av och blanda sedan med peston