Syrlig nudelsallad

Är någon gäst glutenintolerant kan salladen göras av risnudlar.

1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en gryta. Koka nudlarna enligt förpackningen. Spola dem kalla och låt dem rinna av väl.
2. Skala och strimla morötterna i tändstickstunna stavar. Strimla sockerärter och gurka på samma sätt. Ansa och skär salladslöken i 5 cm lång bitar.
3. Koka upp lättsaltat vatten i en stor gryta. Lägg i morötterna och koka upp, lägg i sockerärter och salladslök och koka upp på nytt. Häll av vattnet och spola under kallt vatten.
4. Dressing: Blanda samtliga ingredienser till dressingen i en kastrull. Koka upp och häll över nudlarna. Blanda samtidigt i förvällda grönsaker och gurkstrimlor. Ställ kallt fram till serveringen.
5. Servering: Blanda om salladen noga och lägg upp på ett stort fat.

Recept från