Syrade gulbetor

Recept på syrade gulbetor. Syra gulbetorna strax före servering, så har de kvar lite krispighet.

För 10 personer på buffé:

Ingredienser

600 g gulbetor
1 tsk fänkålsfrön
0,5 tsk salt

Lag:

1 dl ättiksprit (12 %)
1 dl strösocker
2,5 dl vatten
0,5 msk senapsfrön gula

20 minuter + tid att kallna

Syrade gulbetor – gör så här:

  1. Koka gulbetorna i saltat vatten tills de är mjuka med ett lätt tuggmotstånd. Spola av i kallt vatten och gnugga bort skalet. Skär betorna i tärningar, ca 1 cm.
  2. Lag: Koka upp alla ingredienser. Lägg ner betorna. Låt koka upp på nytt.
  3. Häll upp betorna i en burk med lock och tillsätt fänkålsfrön och salt. Låt kallna och ställ i kylen.

 

Fler recept med: Buffémat, Grönsaker, Övrigt