Sydeuropeisk fiskgryta

Recept på sydeuropeisk fiskgryta. Genom att ­fisken saltas och sockras före tillagning blir den lätt rimmad och håller ihop bättre när den tillagas.

15 minuter + 15 minuter koktid

 Gör så här:

  1. Skär fisken i stora bitar, ca 5 x 5 cm. Blanda fiskbitarna med 1 tsk strösocker och 1 tsk salt.
  2. Skär auberginen i ca 2 x 2 cm stora bitar. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och hacka löken. Skala och skiva vitlöken.
  3. Fräs grönsaker och lök i 1 msk olja i en gryta. Häll över tomaterna och 3 dl vatten. Tillsätt tomatpuré, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Sjud under lock ca 10 min.
  4. Lägg fisken i grytan och sjud ytterligare ca 5 min. Klicka tapenade på fisken. Servera med bröd.

Recept från