Swirlig moussetårta

Recept på swirlig moussetårta. Mörk och vit chokladmousse i vacker tårtform. Några droppar pepparmynta blir pricken över i..

40 minuter + 15 minuter i ugn + 8 h i frysen + 5 h i kyl

Swirlig moussetårta – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Finriv mandelmassan. Vispa lätt ihop mandelmassa, ägg och kakao. Spänn fast ett bakplåtspapper i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Häll i smeten.  Grädda bottnen mitt i ugnen ca 15 min. Ta ut och låt kallna.
  2. Vit chokladmousse: Finhacka chokladen och smält den försiktigt över vattenbad eller i mikro. Vispa grädden fluffig men inte fast. 
  3. Rör i äggula, pepparmintsolja och 1/4 av grädden i chokladen. Vänd ner resterande grädde.
  4. Mörk chokladmousse: Smält chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugn.  Vispa grädden löst. Rör i äggula, salt och hälften av grädden i chokladen. Vänd i resterande grädde.
  5. Bred hälften av den vita moussen över bottnen och ringla den mörka moussen över. Dra virvlar i chokladen med en gaffel. Upprepa proceduren.
  6. Ställ kakan i frysen ca 8 timmar. Ta ut och låt den tina i kylen, ca 5 timmar.  Garnera med myntablad vid servering.

Tips! Var försiktig med doseringen av pepparmyntsoljan, och provsmaka så det blir lagom. Detta är en praktisk dessert när man är många.

Att dricka till mörk och ljus chokladmousse

Bacalhoa Moscatel de Setúbal 2013 (8011) Portugal, 109 kr. 
Starkvin med söt smak som drar år russin, lite knäckiga toner och citrus. 

 

Recept från