Potatisen med sin sötsyrliga smak passar perfekt till Palak Paneer.

För 4 pers

Ingredienser

Sweet’n’sour potatoes

800 g potatis
2 gula lökar
1/2 tsk gurkmeja
1 tsk mald spiskummin
1 tsk mald koriander
1 dl rapsolja
1 dl vatten
2 tsk strösocker
3 msk pressad citron
1 1/2 tsk salt
1 kruka koriander
2 salladslökar

20 min

Sweet’n’sour potatoes

 

1. Skala potatisen och skär i jämnstora bitar. Koka dem i saltat vatten tills de är nästan genomkokta. Häll av i ett durkslag.

2. Skala och hacka löken. Fräs kryddorna i olja i en stekpanna. Lägg i lök och potatis. Stek på hög värme tills löken mjuknat. Tillsätt vattnet och låt koka in i potatis och lök. Blanda ner socker och citronsaft. Krydda med salt.

3. Hacka koriandern och blanda med potatisen. Ansa och strimla salladslöken. Strö den över potatisen och servera.