Svenstaviksskolans renskavskebab med blåbärsaioli

Recept på Svenstaviksskolans renskavskebab med blåbärsaioli. Kebab på nordiskt vis slår den från Mellanöstern med hästlängder! I alla fall om man som vi på redaktionen älskar kryddstark renskav och söta blåbär.

30 min

Gör så här:

1. Mal timjan, rosmarin, enbär, fänkålsfrön, svartpeppar och lagerblad i mortel. Skala och skiva löken i tunna klyftor. Skölj, kärna ur och skiva äpplet tunt.
2. Bryn den lätt upptinade skaven i omgångar i smöret i en stor stekpanna. Tillsätt äpple, lök och kryddor. Häll på vatten och fond och sjud 3–5 min tills det blir lite “simmigt”. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.
3. Blåbärsaioli: Blanda ingredienserna till blåbärsaiolin. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.
4. Grilla eller rosta pitabröden och servera med renskav, aioli och sallad.

Recept från /LagaLätt