Svensk gazpacho

Blomkålen bör koka riktigt mjuk för att crèmen ska få en slät och fin konsistens.

Svensk gazpacho Receptbild - Allt om Mat
Ulrika Pousette

Svensk gazpacho

Ingredienser 10 småportioner

1 msk smör
1 st isterband
Crème
0,5 tsk salt
0,5 krm vitpeppar, nymald
0,5 dl vispgrädde
0,5 dl mjölk
150 g blomkålsbuketter

1. Ta bort skinnet från isterbandet. Stek inkråmet i smör till ett smuligt fräs. Låt kallna.
2. Bryt blomkålen i små buketter. Förväll dem 2 gånger i osaltat vatten.
3. Koka blomkålen i mjölk och grädde ca 15 min under lock. Mixa blomkålen och smaka av med salt och peppar. Låt kallna.
4. Fyll blomkålscrèmen i en spritspåse utan tyll. Spritsa två små klickar på varje assiett och smula över isterbandsfräs.

Recept från