Svensk biff med chorizo, bakad palsternacka, smålök och apelsinkokt morotscrème

Fråga efter biff av hög kvalitet, gärna ekologisk.

1. Sätt ugnen på 100°. Krydda köttet med timjan, salt och peppar. Bryn köttet i smör och olivolja. Häll balsamvinägern i stekpannan, ta åt sidan. Lägg köttet i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen till 58° innertemperatur, ca 1 timme och 15 min. Låt köttet vila minst 10 min. Sila skyn.
2. Höj ugnsvärmen till 200°. Skala och skär palsternackorna i ca 1 cm tjocka skivor på längden. Blanda med olivolja, timjan och salt. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min tills palsternackan är mjuk.
3. Morotscrème: Skala och skär morot, lök och vitlök i mindre bitar. Koka mjuk i apelsinjuice med stjärnanis. Låt rinna av och plocka bort stjärnanisen. Mixa slätt med creme fraiche. Salta.
4. Koka löken mjuk i saltat vatten. Skala dem. Blanda löken med gräslök och olivolja.
5. Picka korven och stek den runt om ca 15 min. Ta upp och skär den i bitar. Häll skyn från köttet i pannan.
6. Skär köttet i skivor och servera med korv, palsternacka, morotspuré, lök och sky. Garnera med smörgåskrasse.

Recept från