Svartvinbärstarteletter

Tarteletterna kan med fördel frysas när de är helt klara för att sedan tinas och färgsättas inför serveringen. En hushållstermometer är
nödvändig för att göra italiensk maräng.

1. Pajformar: Rör florsocker och smör till en mjuk massa, tillsätt ägget och sedan mjölet. Låt degen vila minst 1 timme.
2. Sätt ugnen på 200°. Kavla eller tryck ut degen i formarna. Grädda mitt i ugnen 10-12 min. Ta ut och låt kallna. Ta ut kakorna ur formarna.
3. Mixa vinbären och passera dem genom en sil till puré. Mät upp 2 dl puré och koka upp den med 1/2 dl socker och smör. Vispa under tiden samman äggulor och 1/2 dl socker.
4. Vispa ner ägg- och sockerblandningen i den varma massan och sjud under vispning till en tjock kräm, ca 85°. Sila purén och fyll formarna. Ställ kallt.
5. Maräng: Koka upp vatten med socker och stjärnanis. Vispa under tiden äggvitan till ett begynnande skum. När sockerlagen är 121° hälls den i en fin stråle ner i äggvitan under kraftig vispning med elvisp. Vispa tills marängen är kall. Det tar tid, ca 10 min.
6. Häll marängen i en spritspåse och spritsa marängen i formarna.
7. Färga marängen i ugn under grill och högsta värme med ugnsluckan på glänt eller med en gasbrännare.

Recept från