Tarteletterna kan med fördel frysas när de är helt klara för att sedan tinas och färgsättas inför serveringen. En hushållstermometer är
nödvändig för att göra italiensk maräng.

För 30 st

Ingredienser

Pajdeg

1 dl florsocker
75 g smör rumsvarmt
1 ägg
3 dl vetemjöl

Fyllning

600 g svarta vinbär
0,5 dl strösocker
100 g smör
3 äggulor
0,5 dl strösocker

Maräng

0,5 dl vatten
2 dl strösocker
0,25 stjärnanis
3 äggvitor

1. Pajformar: Rör florsocker och smör till en mjuk massa, tillsätt ägget och sedan mjölet. Låt degen vila minst 1 timme.
2. Sätt ugnen på 200°. Kavla eller tryck ut degen i formarna. Grädda mitt i ugnen 10-12 min. Ta ut och låt kallna. Ta ut kakorna ur formarna.
3. Mixa vinbären och passera dem genom en sil till puré. Mät upp 2 dl puré och koka upp den med 1/2 dl socker och smör. Vispa under tiden samman äggulor och 1/2 dl socker.
4. Vispa ner ägg- och sockerblandningen i den varma massan och sjud under vispning till en tjock kräm, ca 85°. Sila purén och fyll formarna. Ställ kallt.
5. Maräng: Koka upp vatten med socker och stjärnanis. Vispa under tiden äggvitan till ett begynnande skum. När sockerlagen är 121° hälls den i en fin stråle ner i äggvitan under kraftig vispning med elvisp. Vispa tills marängen är kall. Det tar tid, ca 10 min.
6. Häll marängen i en spritspåse och spritsa marängen i formarna.
7. Färga marängen i ugn under grill och högsta värme med ugnsluckan på glänt eller med en gasbrännare.

Fler recept med: Efterrätt och dessert, Övrigt