Svartvinbärsparfait

Recept på svartvinbärsparfait. Gräddig glass eller parfait med frisk svartvinbärssmak. Perfekt sommardessert.

För 8 personer:

Ingredienser

3 dl svarta vinbär
1 gelatinblad
0,5 dl honung
2 äggulor
1 dl strösocker
3 dl vispgrädde
2 krm vaniljpulver

Tillbehör:

maränger
svarta vinbär

30 minuter + 4 timmar i frys

Svartvinbärsparfait — gör så här:

  1. Mixa och passera bären genom en sil. Mät till 1 dl puré. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Blanda purén med honungen.
  2. Vispa äggulorna med sockret i en kastrull över medelvärme till en kräm. Tillsätt bärpurén. Ta upp gelatinbladet. Blanda ner gelatinbladet i bärkrämen, värm på låg värme under omrörning tills det smälter. Låt svalna.
  3. Vispa grädden med vaniljpulvret och blanda försiktigt ner bärkrämen. Häll upp i en sköljd glassform eller i portionsformar, gärna av silikon. Frys ca 4 timmar. Tina 20 min innan den serveras med maränger och bär. Garnera gärna med blad.