Svartvinbärsglaserade revben med dijonstuvad syrlig lök

Härligt sötglaserade spjäll med krämigt tillbehör.

Annonsen laddas.

2 timmar + 3 timmar att dra + tid i ugnen

1. Lök: Skala och skiva rödlöken tunt och blanda med vinäger, vatten och socker. Ställ löken i kylen och låt stå ca 3 timmar.  Rör om då och då.

2. Lägg revbensspjällen i en gryta. Häll på vatten så att det täcker och låt koka upp. Skumma väl. Skala och skär lök och morot i bitar.  Lägg lök, morot, pepparkorn, lagerblad och salt i grytan. Låt koka 1 1/2–2 timmar, tills köttet är mört. Ta upp och låt revbensspjällen svalna.

3. Koka försiktigt ihop grädden. Tillsätt senap och salt.  Krama ur löken och blanda ner den i grädden.

4. Glasering: Koka ihop saft, gelé, honung och salt till simmig konsistens, ca 5 min.

5. Sätt ugnen på 225 grader. Skär spjällen i portionsbitar. Peppra runt om  och lägg dem i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen ca 5 min om de är nykokta, 15 min om de är kalla. Pensla glaseringen på spjällen. Glasera mitt i ugnen ca 20 min. Servera revbensspjällen med den varma löken.

Recept från Allt om Mat