Svartvinbärsglaserade kamben

Recept på svartvinbärsglaserade kamben. Kambenen kan kokas och förvaras i kylen 2 dagar före glasering.

 

30 minuter + 1 dygn i kyl + 2 timmar tillagningstid

Svartvinbärsglaserade kamben – gör så här:

  1. Koka upp salt och vatten i en kastrull, rör om tills saltet lösts upp. Låt kallna. Lägg i kambenen och låt ligga 1 dygn.
  2. Skala och klyfta löken. Skala och skär moroten i bitar. Lägg köttet i en kastrull, häll på vatten så det täcker. Koka upp och skumma väl. Lägg i lök, morot och kryddor. Koka ca 1 1/2 timme under lock.
  3. Glaze: Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka ihop ca 5 min.
  4. Sätt ugnen på 225°. Lägg köttet i en långpanna med bakplåtspapper. Pensla köttet med glazen. Stek högt upp i ugnen ca 10 min. Vänd bitarna och stek ytterligare ca 5 min.

Recept av Allt om Matredaktionen

Recept från