För 4 person(er)

Ingredienser

8 kinesiska öronsvampar (säljs torkade i asiatiska livsmedelsaffärer)
4 marulksfilé bitar
1 msk svartpeppar grovmald
1 tsk salt
1 msk majsolja + 1 msk till grönsakerna
2 minipaksoi (kan ersättas med vanlig paksoi, mangold eller spenat)
1 rödlök
4 salladslökar

Sås

1 vitlök klyfta
1 tsk ingefära riven, färsk
1 msk majsolja
2 msk oystersås
0,5 msk hot chilisås
1 tsk citronsaft
2 dl vispgrädde
2 dl kokosmjölk
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Garnering

dill, gräslök

Tillbehör

ris eller potatis

1. Blötlägg öronsvampen i vatten tills den mjuknat. Ta upp, krama ur och skär den i mindre bitar.
2. Sätt ugnen på 200°. Vänd fiskbitarnas långa sidor i svartpeppar. Salta och stek i het panna med lite olja. Lägg över fisken i en ugnssäker form.
3. Dela paksoikålen i 8 kvartar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten någon minut. Ta upp och kyl ner i kallt vatten.
4. Sås: Hacka vitlöken och låt den och ingefäran svettas i pannan med lite olja.
5. Tillsätt oystersås, chilisås och citron.
6. Slå på grädden, sedan kokosmjölken.
7. Salta och peppra. Låt såsen koka ihop någon minut.
8. Skiva rödlök och salladslök och fräs tillsammans med svamp och paksoi.
9. Sätt fisken mitt i ugnen ca 10 minuter.
10. Lägg upp grönsakerna. Lägg fisken ovanpå och slå såsen runt om. Garnera gärna med lite dill och gräslök. Servera med ris eller potatis.