Köp två tjocka skivor svärdfisk, som väger ca 350 g per styck. Dela dem på mitten, till 2 fisktournedos vardera, innan de saltas och läggs i grillpannan.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 msk olivolja
2 svärdfisk bitar, à ca 350 g
1 tsk salt

Risotto

0,5 rödlök finhackad
1 msk olivolja
2 dl arborioris
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl vitt vin
0,5 l vatten
2 krm salt
4 tomater soltorkade i olja

Lök- och citronmix

1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
0,5 dl gräslök finhackad
2 msk olivolja
1 msk citronsaft nypressad
2 krm salt

Tillbehör

1 cocktailtomater ask
1 tsk olivolja
2 krm strösocker

1. Tillbehör: Sätt ugnen på 225°. Olja en liten ugnssäker
form. Rulla tomaterna i oljan, strö sockret över. Ugnsbaka dem i mitten av ugnen, ca 20 min.
2. Risotto: Hacka och fräs rödlöken i olivolja på medelvärme under omrörning, 3-4 min. Tillsätt riset och fräs ytterligare ett par minuter under omrörning.
3. Smula buljongtärningen över riset. Blanda vin och vatten i en kanna. Späd med blandningen, lite i taget, tills det mesta av vätskan kokat in. Det tar 30-40 min. Grovhacka och tillsätt soltorkade tomater. Värm precis före servering.
4. Lök- och citronmix: Grovhacka schalottenlök, vitlök och
gräslök. Mixa tillsammans med olja, citronsaft och salt. Ställ svalt till servering.
5. Fisk: Hetta upp olivolja i en grillpanna. Salta fisken på båda sidor. Grilla den i het panna 2-3 min på var sida beroende på tjocklek.