Svärdfisk, tomatrisotto och lök- och citronmix

Köp två tjocka skivor svärdfisk, som väger ca 350 g per styck. Dela dem på mitten, till 2 fisktournedos vardera, innan de saltas och läggs i grillpannan.

1. Tillbehör: Sätt ugnen på 225°. Olja en liten ugnssäker
form. Rulla tomaterna i oljan, strö sockret över. Ugnsbaka dem i mitten av ugnen, ca 20 min.
2. Risotto: Hacka och fräs rödlöken i olivolja på medelvärme under omrörning, 3-4 min. Tillsätt riset och fräs ytterligare ett par minuter under omrörning.
3. Smula buljongtärningen över riset. Blanda vin och vatten i en kanna. Späd med blandningen, lite i taget, tills det mesta av vätskan kokat in. Det tar 30-40 min. Grovhacka och tillsätt soltorkade tomater. Värm precis före servering.
4. Lök- och citronmix: Grovhacka schalottenlök, vitlök och
gräslök. Mixa tillsammans med olja, citronsaft och salt. Ställ svalt till servering.
5. Fisk: Hetta upp olivolja i en grillpanna. Salta fisken på båda sidor. Grilla den i het panna 2-3 min på var sida beroende på tjocklek.

Recept från