Svampsoppa med färskost serveras med mörkt fiberrikt bröd. För att man ska bli riktigt mätt bör en frukt serveras efter maten.

För 2 person(er)

Ingredienser

300 g trattkantareller (eller champinjoner), färska
1 gul lök
2 tsk smör
1 hönsbuljongtärning
5 dl vatten
100 g philadelphia light med gräslök
2 krm salt
0,5 krm svartpeppar nymald

1. Ansa och skiva svampen.
Skala och hacka löken. Fräs svamp (spara några till garnering) och lök i smör i en gryta ca 5 minuter tills all vätska försvunnit.
2. Späd med buljong och låt koka ca 5 minuter. Tillsätt
färskost. Mixa soppan slät med mixerstav eller i matberedare.
Smaka av med salt och peppar.
3. Stek resten av svampen i olja 1-2 minuter. Servera soppan med stekt svamp och en klick philadelphia.