Svampsmör

Recept på svampsmör. Smöret passar bra till fisk, kött och gröna rätter. Det kan frysas men bör serveras rumsvarmt så att det inte kyler ner maten.

För 1 sats, 250 g:

Ingredienser

200 g svamp t ex kantareller, riskor eller soppar
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör + 200 g, rumsvarmt
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
1 tsk citron pressad
0,5 tsk flingsalt

15 minuter

Svampsmör – gör så här:

  1. Rensa och finhacka svampen. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek svamp och lök i 1 msk smör tills vätskan kokat in. Krydda med salt och peppar och låt kallna.
  2. Vispa 200 g smör tills det är luftigt. Blanda i svampfräset och smaksätt med citronsaft och flingsalt.

Vill du lära dig mer om svamp? Här hittar du vår svampguide – allt du behöver veta om svamp.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego❤️

Fler recept med: Övrigt, Sås och marinad, Svamp