Svamppytt med biff och stekt ägg

Recept på pytt med rotfrukter och svamp – perfekt till en lyxig sensommarlunch!

Annonsen laddas.

30 min

Svamppytt med biff och stekt ägg

  1. Skala och tärna rotselleri och morot. Koka i lättsaltat vatten ca 5 min. Låt rinna av.
  2. Rensa och stek svampen i 2 msk smör tills den fått fin färg.
  3. Stek rotfrukterna i 1 msk smör så att de blir gyllenbruna och får en fin stekyta. Lägg åt sidan.
  4. Skär biffen i strimlor och krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Skala och strimla löken.
  5. Stek köttet i 2 msk smör i en stekpanna. Tillsätt löken och stek tillsammans ca 3 min. Blanda i rot­ frukter, svamp och timjan och stek 2–3 min. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
  6. Stek äggen i en separat stek­ panna och servera till pytten.

Recept från Allt om Mat