Recept på pytt med rotfrukter och svamp - perfekt till en lyxig sensommarlunch!

För 4 personer

Ingredienser

Svamppytt

1/2 rotselleri (ca 400 g)
2 morötter
300 g svamp, t.ex gula kantareller
2 msk + 1 msk + 2 msk smör
500 g utskuren biff i bit
1 tsk + 1 tsk salt
1 krm + 1 krm nymald svartpeppar
2 gula lökar
1 msk finhackad timjan
4 ägg

30 min

Svamppytt med biff och stekt ägg

  1. Skala och tärna rotselleri och morot. Koka i lättsaltat vatten ca 5 min. Låt rinna av.
  2. Rensa och stek svampen i 2 msk smör tills den fått fin färg.
  3. Stek rotfrukterna i 1 msk smör så att de blir gyllenbruna och får en fin stekyta. Lägg åt sidan.
  4. Skär biffen i strimlor och krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Skala och strimla löken.
  5. Stek köttet i 2 msk smör i en stekpanna. Tillsätt löken och stek tillsammans ca 3 min. Blanda i rot­ frukter, svamp och timjan och stek 2–3 min. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
  6. Stek äggen i en separat stek­ panna och servera till pytten.