Knapriga små krustader med svampröra och löjrom. Så goda att man gärna vill ta många. Svampcrèmen går att förbereda två dagar innan.

För 8 person(er)

Ingredienser

24 minikrustader
350 g champinjoner
0,5 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1,5 dl crème fraiche
1 tsk balsamvinäger
0,5 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar

Garnering:

100 g löjrom
25 g pepparrot
0,5 citron rivet skal
2 msk gräslök hackad

1. Ansa och skiva svampen. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek svamp och lök i olivolja tills svampen är gyllenbrun. Tillsätt creme fraiche och balsam-vinäger och låt koka upp. Mixa i matberedare eller med mixerstav och låt kallna. Smaka av med salt och peppar. Hit kan förberedas.
2. Skala och riv pepparroten. Låt eventuellt löjrommen rinna av och häll upp den i en spritspåse. Spritsa champinjon crèmen i krustaderna. Toppa med löjrom. Strö över pepparrot, citronskal och gräslök.