Recept på svampgratinerad kyckling. Gruyèreost sätter prägel på rätten. Osten får fin färg och ger extra fyllig smak när den gratineras.

För 4 personer

Ingredienser

4 kycklingfiléer (500 g)
0,5 tsk salt + 0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
1 msk smör
150 g champinjoner
2 salladslökar
0,5 dl matlagningsgrädde
75 g gruyèreost

Tillbehör:

3 dl råris
100 g spenat
0,5 rödlök

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Salta kycklingfiléerna med 1/2 tsk salt och peppra dem. Bryn dem i smör i en stekpanna ca 3 min. Lägg över filéerna i en ugnssäker form.
  2. Skiva champinjonerna och salladslöken. Stek  champinjonerna i stekpannan ca 2 min. Strö över 1/2 tsk salt och häll på grädden. Låt koka ca 3 min. Lägg i salladslöken.
  3. Riv osten. Lägg champinjonröran på kycklingen och strö över osten.
  4. Stek kycklingen mitt i ugnen tills innertemperaturen är 68°, 15-20 min. Servera med råris och spenatsallad.

Ca 440 kcal per portion, 14 g fett, 41 g protein, 36 g kolhydrater