Svampfyllda kycklinglår i savojkål

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Lossa bladen ett och ett, så många som du har lårfiléer. Skölj bladen och skär ner den tjocka nerven så den blir tunn. Förväll dem ca 3 min i kokande saltat vatten (2 tsk/liter). Häll av vattnet och spola dem genast i kallt vatten och låt dem rinna av.
3. Svampfyllning: Hacka och fräs lök och svamp i olivolja tills de mjuknar. Tillsätt valnötterna. Salta och peppra.
4. Salta och peppra lårfiléerna. Lägg ut ett blad savoykål och lägg en utvikt lårfilé ovanpå. Lägg på ca 1 msk fyllning. Vik ihop och rulla in filén i savoykålsbladet till en dolme.
5. Lägg dolmarna med skarven ner i en ugnssäker form. Täck med aluminiumfolie. Stek mitt i ugnen 40-45 min. Provskär i en dolme.
6. Grönsaksmosaik: Halvera, kärna ur och tärna squash, paprika och tomater. Fräs dem i olja ca 5 min tills de börjar mjukna men har spänst kvar. Ställ åt sidan. Värm och smaka av med salt, peppar, rosmarin och citronolja vid serveringen.
7. Stek tillbehörssvampen i olja. Salta och peppra lätt.
8. Halvera eventuellt dolmarna och lägg upp allt på varma tallrikar eller serveringsfat.

Recept från