Godast på de här små tilltuggen är blandsvamp eller karljohanssvamp som ofta finns att köpa torkad. Eller använd vanliga champinjoner.

För 20 crostini

Ingredienser

2 ciabattabröd
2 msk olivolja
100 g färskost naturell

Svamp

40 g svamp torkad (eller ca 300 g färsk)
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2 msk sherry torr
2 krm salt
1 krm svartpeppar nymald
2 msk kapris

Garnering

cocktailkapris, nymald svartpeppar

Svampcrostini – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg svampen i blöt i rikligt med kallt vatten minst 30 min om den är torkad.
  2. Skär bröden i  ca 1/2 cm tunna skivor. Lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med olivolja. Rosta mitt i ugnen ca 5 min, tills de fått lite färg.
  3. Låt den blötlagda svampen rinna av ordentligt. Finhacka svampen. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs svamp, lök och vitlök i olja på medelvärme ca 10 min. Tillsätt sherry, salt och peppar och fräs ca 1 minut.
  4. Ta stekpannan från värmen och blanda ner kapris.Bre crostinin med färskost. Skeda upp fräset på crostinin. Garnera med cocktailkapris och mal över lite extra svartpeppar.
Fler recept med: Förrätter, Grönsaker, Jul, Övrigt