Svampbuljong med tortelloni, ägg och vattenkrasse

Recept på svampbuljong med tortelloni, ägg och vattenkrasse. Köp tortelloni av den lyxigare varianten, gärna med svamp-fyllning som förhöjer smaken av svamp ytterligare.

För 6 personer

Ingredienser

2 bananschalottenlökar
2 morötter
2 selleristjälkar
200 g skogschampinjoner + 50 g
0,25 kruka timjan
30 g karljohanssvamp torkad
1 msk olivolja
1,5 liter vatten
1 dl sherry torr
2 tsk salt
3 ägg gärna små
250 g spetskål
100 g rädisor
250 g tortelloni färsk, gärna svampfylld

Garnering:

1 kruka vattenkrasse eller 1 ask smörgåskrasse
timjan
rödvinssalt Mill & Mortar, eller vanligt flingsalt

45 minuter + 30 minuter koktid

Svampbuljong med tortelloni, ägg och vattenkrasse – gör så här:

  1. Skala och hacka lök och morot. Ansa och hacka selleri och 200 g svamp. Grovhacka timjanen. Fräs grönsaker, timjan och svamp i olja ca 3 min. Sätt på lock och låt fräsa ca 10 min. Rör om då och då.
  2. Tillsätt vattnet och låt småkoka under lock ca 30 min.
  3. Sila buljongen genom en finmaskig sil. Pressa ut all vätska. Smaka av buljongen med sherry och krydda med salt.
  4. Mjukkoka äggen. Spola med kallt vatten. Skala och halvera dem.
  5. Finstrimla kålen. Ansa och skiva rädisor och resten av svampen, gärna på mandolin. Fördela kålen i botten på varje skål.
  6. Koka tortellonin i svampbuljongen. Ta upp med hålslev och fördela den i skålarna. Häll buljongen runt om. Garnera med rädisor, svamp,  ägghalvor, krasse, timjan och lite flingsalt. 

 

Fler recept med: Övrigt, Soppa, Vegetariskt