Svamp- och potatisgratäng

Recept på svamp- och potatisgratäng. Enkelt, gott och bekvämt med mascarponekrämig svamp- och potatisgratäng som sköter sig själv i ugnen. Låt gratängen vila under folie ca 15 minuter före servering. 

25 minuter + 65 minuter i ugn

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Rensa och skär svampen i mindre bitar. Fräs den i olja ca 5 min. Krydda med 1 tsk salt.
  2. Skala och skiva potatis och lök. Lägg mascarponen i en bunke. Rör den mjuk. Rör i grädden, lite i taget. Blanda i osten. Krydda med 1 tsk salt och rosépeppar. Vänd ner potatis och lök och blanda väl.
  3. Varva potatisblandning och svamp i en ugnssäker form. Täck med aluminiumfolie och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Ta bort folien och grädda ytterligare ca 25 min. Garnera med flingsalt och hackad persilja. 

 

Recept från