Svamp- och kycklinglevermacka

Recept på svamp- och kycklinglevermacka. Den klassiska ostgratinerade svampmackan får här sällskap av kycklinglever.

För 4 personer:

Ingredienser

250 g champinjoner eller blandsvamp
500 g kycklinglever
1 gul lök
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
2 msk dijonsenap
1 dl matlagningsgrädde
4 skivor surdegsbröd stora, (à 50 g)
75 g ost riven, lagrad  (28 %)
smör, salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

100 g sallad blandad, grön

30 minuter

Svamp- och kycklinglevermacka — gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Ansa och skiva svampen. Putsa och skär kycklinglevern i mindre bitar. Skala och finhacka löken.
  2. Stek svampen i torr het stekpanna tills den börjar få lite färg. Tillsätt 2 msk smör. Lägg i kycklinglever och lök och stek under omrörning ca 3 min.
  3. Blanda ner senapen, krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Häll över grädde och låt sjuda ca 1 minut.
  4. Lägg ut brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Fördela kycklingleverblandningen på bröden och strö över riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min, tills de får färg. Servera med krispig grön sallad.