Svamp à la grecque

Svampen kan förvaras i kylen minst 1 månad.

 

Svamp à la grecque Receptbild - Allt om Mat
Holger Edström

Svamp à la grecque

Ingredienser 1 sats

300 g svamp, blandad, t ex kantareller, karljohan eller champinjoner
Lag
1 dl vatten
1 dl vitt vin, torrt
0,5 dl olivolja
1 msk äppelcidervinäger
2 st schalottenlökar, finhackade
1-2 st vitlöksklyftor, pressade
0,5 tsk salt
0,5 tsk strösocker
1 tsk timjan
0,5 tsk oregano
0,5 tsk fänkålsfrön

1. Borsta och skär svampen i mindre bitar.
2. Lag: Blanda vatten, vin, olivolja, äppelcidervinäger, schalottenlök, vitlök, salt, socker, timjan, oregano och fänkålsfrön i en bunke.
3. Vänd ner svampen. Lägg svampen med lagen i en  burk med tättslutande lock. Ställ kallt minst 1 dygn.

 

Recept från

Kommentera

Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Läs mer om våra regler