Matiga sushirullar passar bra som förrätt eller på buffébordet.

För 1 rulle

Ingredienser

2 dl ris kokt, japanskt
3 tsk sushivinäger
1 ark nori
1 tortillabröd stort
1 krm wasabi
2 lax skivor, gravad eller rökt
0,3 avokado skuren i strimlor
gurka skuren i tunna stimlor

Tillbehör

soja japansk
sesamfrö

1. Blanda riset med vinägern. Lägg noribladet med den matta sidan upp på tortillabrödet. Bred sushiriset över noribladet.
2. Stryk en horisontell sträng wasabi mitt på rislagret. Lägg på laxskivorna längst ner på riset. Lägg avokado- och gurkstänger på laxskivorna. Rulla ihop hårt, som en fast rulltårta, med hjälp av tortillabrödet.
3. Skär rullen i 2–3 cm stora sneda bitar. Servera med soja blandad med rostade sesamfrön.