Pizzabottnarna gräddas utan fyllning. Wasabicrème, fisk och sallad läggs på vid servering.

För 4 person(er)

Ingredienser

25 g jäst
2,5 dl vatten ljummet (37°)
2 msk olivolja
0,5 tsk salt
6-7 dl vetemjöl (360-420 g)

Wasabicrème:

2 dl crème fraiche
1,5 tsk wasabi

Sallad:

200 g morot
200 g rättika
0,5 dl gräslök finhackad
1 msk rapsolja
0,5 msk risvinäger
2 krm salt
2 krm sesamolja
2 msk thaibasilika finstrimlad

Fisk:

250 g tonfisk gulfenad
250 g laxfilé

Tillbehör:

ingefära inlagd (gari)
thaibasilika

1. Rör ut jästen i ljummet vatten i en skål. Blanda ner olivolja och salt. Arbeta ner lite mjöl i taget tills degen är smidig och släpper skålens kanter. Täck över och låt jäsa ca 30 min.
2. Rör samman crème fraiche och wasabi och ställ åt sidan. Skala morot och rättika och skär i fina tändsticksstora stavar. Blanda dem i en skål med gräslök. Blanda ner olja, vinäger, salt och sesamolja.
3. Skär tonfisk och lax i tunna skivor. Sätt ugnen på 250° och ställ samtidigt in en plåt så den blir varm. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och dela den i fyra delar. Kavla ut varje del till en rundel. Lägg dem två och två på ett bakplåtspapper. Ta ut plåten ur ugnen och lyft över pizzabottnarna. Grädda två pizzabottnar i taget mitt i ugnen ca 7 min tills de fått färg.
4. Bred wasabicrème på de varma pizzabottnarna. Lägg på skivor av lax och tonfisk. Toppa med sallad, thaibasilika och gari.