Gör gärna surkålssalladen 1-2 dygn i förväg och värm upp den strax före servering.

För 1 1 kilo

Ingredienser

Surkålssallad

1 kilo surkål
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
120 g jägarbacon, alt rökt sidfläsk
4 dl vatten
1 msk mald kummin
2-3 lagerblad
1/2 tsk nymald svartpeppar
3 msk rapsolja

15 min + 1 timme kokning

1. Spola surkålen med kallt vatten och låt den rinna av.

2. Skala och strimla löken. Skala och finhacka vitlöken. Skär baconet i tärningar och stek det knaprigt i en gryta. Tillsätt lök och vitlök och låt fräsa med ca 2 min. Häll på vattnet och tillsätt kummin, lagerblad och peppar. Låt koka utan lock ca 5 min.

3. Blanda ner surkålen i grytan och låt sjuda under lock ca 1 timme. Rör om då och då.

Fler recept med: Fest, Grönsaker, Övrigt, Sallader