En praktisk och mättande lunch- eller picknickwrap med lax och avokado.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 stora tortillabröd
3 dl bulgur
1 msk konc grönsaksfond
1krm+1/2 krm salt
1krm+1/2 krm nymald svartpeppar
1 1/2 dl turkisk yoghurt
2 msk pressad citon
1/2 gurka
1 mogen avokado
1 liten rödlök
12 skivor kallrökt lax
2 msk svarta sesamfrön

Tillbehör

sallad

15 min

1. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen med fond i vattnet. Låt bulgurn kallna och smaksätt med 1 krm salt och 1 krm peppar.
2. Blanda yoghurten med citronsaft, 1/2 krm salt och 1/2 krm peppar.
3. Skär gurkan i långa stavar. Skala, kärna ur och skär avokadon i klyftor. Skala och finhacka löken.
4. Lägg tortillabröden på bänken. Fördela laxen på tortillabröden. Lägg bulgurn som en sträng mitt på. Klicka på citronyoghurten. Lägg på gurka och avokado. Strö över lök och sesamfrön.
5. Rulla ihop till wraps. Skär dem mitt itu, lite på snedden. Servera gärna med sallad.

Fler recept med: Övrigt