Sukiyakisås  på flaska hittas säkrast på hyllan med asiatiska livsmedel.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g laxfilé skinn- och benfri
25 g cashewnötter rostade
400 g mangold färsk
1 vitlöksklyfta
2 msk rapsolja
2 tsk maizena majsstärkelse
2 dl sukiyakisås från flaska
2 krm salt

Tillbehör

3 dl ris gärna japanskt
2 msk ingefära inlagd

1. Börja med att koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skär laxen i 8 skivor.
2. Hacka nötterna i grova bitar. Skölj och strimla mangolden grovt. Skala och hacka vitlöken. Fräs mangold och vitlök i 1 msk olja i en rymlig panna ca 2 min.
3. Rör ut majsstärkelsen i sukiyakisåsen och häll ner den i pannan under omrörning, låt koka ihop ca 1 minut.
4. Stek laxen 1 msk olja på hög värme, ca 1 minut på varje sida, i en stekpanna. Salta. Servera med ris, mangold, nötter och ingefära.

Ca 650 kcal per portion, 27 g fett, 33 g protein, 68 g kolhydrater